На Буковелі стартував національний проект «20 рекордів України»(фото)
«Експресу».

…На одній із численних площадок зібрався великий гурт людей. Десятки відпочивальників і туристів з усіх куточків України та закордону фотографуються біля великої свічки. Діти нетерпляче тупцюють та ходять навколо стола, де красується великий медовий пряник помащений білою глазур’ю та прикрашений шоколадом. Усі чекають великої гостини, адже організатори свята пообіцяли, що після встановлення рекорду частуватимуть всіх.

Під звуки трембіти члени журі запалюють виготовлену з натурального воску різдвяну свічку заввишки 2 метри 12 сантиметрів. У діаметрі творіння рук київських бджолярів має 10 сантиметрів, а важить 20 кілограмів.

«Вона виготовлена з чистого бджолиного воску, – розповідає «Експресу» Світлана Обаль, голова громадської організації «Купава» з Вишгорода. – Після засвідчення рекорду цю свічку ми передамо до музею туристичного комплексу».

Та й над солодким дивом столичним кондитерам і кухарям довелося добре потрудитися. «Три дні ми місили тісто, на яке витратили 18 кілограмів цукру, 10 кілограм маргарину, 30 кілограм муки, 2 кілограми кориці, 20 кілограм повидла, 15 кілограм глазурі, чимало яєць та меду», – із гордістю говорить технолог Галина Іваниця.

Із усього цього спекли пряник вагою 120 кілограм, завдовжки три з половиною метри та завширшки один метр 10 сантиметрів. Пані Іваниця каже, що головна таємниця смакоти солодкого виробу, любов та доброта у серцях майстринь.

«Свої досягнення, що пов’язані з Різдвом, ми привезли саме у цей благодатний край, бо в горах, кажуть на Івано-Франківщині, й до Бога ближче, – каже продюсер проекту Марина Безсалова. – Господь обдарував Прикарпаття такою неземною красою, що хочеться тут творити. У ці свята люди піднімаються душами до Господа. А на Прикарпатті дуже багато віруючих людей, які готові запалити іскру Божої любові та віри в кожному, хто сюди завітає».

Окрім великої свічки та пряника, вже за кілька днів у Поляниці народний майстер із київського музею Іван Гончара виплітатиме найбільшого в Україні солом’яного павука – символ Різдва. Усього упродовж кількох місяців, за словами керівника відділу реклами ГОК «Буковель» Володимира Юзюка, тут буде встановлено 20 рекордів України. Усі вони будуть записані у спеціальну книгу рекордів туристичного комплексу. У майбутньому представники «Буковелю» засвідчуватимуть рекорди й у знаній книзі Гіннеса. Наразі зроблено два записи, що засвідчили виготовлення найбільшої в Україні свічки та пряника.

Галина ПЛУГАТОР, Поляниця

фото : http://www.bukovel.com/


Категорія: Буковель | Додав: Transfer-do-Karpat (20.12.2010) W
Переглядів: 849 | Теги: Буковель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]