17:57
ТК «Буковель» запрошує на Четвертий Всеукраїнський фестиваль вареників 2 березня 2014 р.
2 березня 2014 року, на Пущення, на теренах ТК «Буковель» відбудеться гуляння – Четвертий Всеураїнський фестиваль вареників. Цей день є останнім днем Масляної – свята, яке походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що збереглося після прийняття християнства. І оскільки це перш за все свято багатої ситної їжі ресторани та кафе курорту посприяють тому, щоб ви в цей день поласували стравами, які традиційно готують у ці дні. А головною стравою на Масляну є, як відомо, млинці, вареники, гречані млинці.
Вареники ж будуть зі шкварками, цибулею, картоплею, печінкою, вишнями, сливками та іншими начинками, а їх є сотні! Гості фестивалю спробують визначити, які з них найсмачніші! А бажаючі навіть зможуть встановити новий світовий рекорд зі швидкісного поїдання вареників! Оскільки Масляна відома всенародним гулянням: танцями, співами, катанням з гори на санчатах, спорудженням масляного опудала, розпалюванням багаття тощо, - то, святкуючи Масляну, гості гірськолижного курорту «Буковель» зможуть взяти участь і в цих розвагах.

Крім того, учаеники фестивалю зможуть взяти участь у конкурсах:
  • «Шоу вареників» — конкурсно-розважальна інтерактивна програма, яка вже встигла полюбитися тисячам відпочиваючих у гірськолижному курорті «Буковель».
  • «Народний вареник» — хто швидше, краще і більше вареників наліпить!
  • «Цибулька» — хто швидше і дрібніше накришить цибулини, не заплакавши, для зажарочки, якою буде помащено варенички.
  • «Смажимо! Паримо! Варимо!» — хто більше, швидше, цікавіше всмажить по сковороді... черпаком!
  • «Пан Пацюк – поїдач вареників» — хто швидше і більше вареників з’їсть… і не подавиться! Не поділили вареники? То можна і позмагатися в бою… великими подушками-варениками.
  • «Заспіваймо пісню веселеньку» — поїли…можна і співати!
  • «Дам лиха закаблукам» — просимо до танцю!
  • Чекатимуть на глядачів і цікаві «Козацькі забави» - «Стовп із призами», «Біг у мішках», «Перетягування бучка», «Піднімання бочки», «Конкурс свистунів», «Козацький пояс», «Кидання валянка»…

Цікавою і різноманітною буде і концертна програма. Про що співатимуть? А ви ще не здогадались? Отож бо!

А переможців конкурсної програми записуватимуть у «Партію любителів вареників», яка була створена в в ТК «Буковель» позаминулого року і куди увійшли учасники фестивалю. Головним програмним завданням партії стало гасло – «Хай кожен живе в Україні, як вареник у сметані»!

Урочистий прийом у партію та вручення квитків новим членам «Партії любителів вареників» відбудеться біля пам’ятника Варенику, спорудженого з метою ознаменування цієї веселої події скульпторами. Пам’ятник Варенику увійде в «Книгу рекордів ТК «Буковель»» як найбільший вареник в світі, виготовлений зі снігу.

Фестиваль відбудеться за підтримки депутата Івано-Франківської обласної ради, директора ТК "Буковель" Олександра Шевченка.

Організатор фестивалю: агентство "Свято в Карпатах" www.bukovel.com

Чекаємо на вас 2 березня 2014 р. о 13.00 год. біля кафе «ВАРЕНИКИ ТУТ».

Вареники усіх країн, єднайтеся!

Переглядів: 857 | Додав: Transfer-do-Karpat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]